Η δύναμη της Αγάπης του εαυτού σου

Η δύναμη της Αγάπης του εαυτού σου

Πόσοι από εμάς, είναι εξοικειωμένοι με τη δύναμη της αγάπης προς τον εαυτό μας; Υπάρχει μια περιοριστική πεποίθηση που υπονοεί ότι,  είναι εγωιστικό να αγαπάμε τον εαυτό μας. Όμως, πόσο αληθινή είναι αυτή η πεποίθηση; Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν υπέδειξε ότι, “Οι άνθρωποι που είναι συμφιλιωμένοι και τους  αρέσει ο εαυτός τους, αισθάνονται μεγαλύτερη αγάπη για τον εαυτό τους και κατά συνέπεια νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση σε όλες τις πτυχές της ζωή τους”. Όσο περισσότερο αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο πιο ευτυχισμένοι και επιτυχημένοι θα είμαστε στη ζωή μας, καθώς και στις σχέσεις μας. Οι άνθρωποι, που αγαπούν τον εαυτό τους, συνήθως έχουν εξαλείψει τις τοξικές σχέσεις από τη ζωή τους και αισθάνονται καλύτερα. Κατακτούν τις θέσεις εργασίας που θέλουν, κερδίζουν τα χρήματα που χρειάζονται και εκτιμούν τη ζωή τους περισσότερο, σε καθημερινή βάση.

Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί από εμάς δεν θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας,  μέχρι να χάσουμε το σωματικό βάρος που θέλουμε, να επιτύχουμε τη δουλειά ή την αύξηση αποδοχών που περιμένουμε, να βρούμε τον ιδανικό μας σύντροφο ή οτιδήποτε νομίζουμε ότι λείπει από τη ζωή μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε προγραμματιστεί με αυτόν τον τρόπο σκέψης, από την παιδική μας ηλικία. Ποιος θυμάται να μας διδάσκουν, πώς να αγαπάμε τον εαυτό μας; Εγώ πάντως σίγουρα όχι. Συνήθως αγαπάμε τον εαυτό μας με προϋποθέσεις. Η πρακτική αυτή έχει ως αποτέλεσμα να εστιάζουμε σε αυτό που λείπει από τη ζωή μας, με συνέπεια να μην είμαστε παρόντες και να μην απολαμβάνουμε την καθημερινότητα μας, ακόμα και τις δραστηριότητες που μας κάνουν ευτυχισμένους. Πως μπορεί ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν αγαπάει τον εαυτό του, να είναι ευτυχισμένος; Εάν δεν σας ικανοποιεί η σχέση με τον εαυτό σας, δεν πρόκειται να είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας, γενικότερα.
Μπορούμε όμως να αλλάξουμε συνειδητά. Μπορούμε σήμερα, να βάλουμε την πρόθεση  να αγαπάμε τον εαυτό μας, από αυτή τη στιγμή. Η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι ένα συναίσθημα που μπορούμε να επιλέξουμε, με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουμε θυμό, μίσος, λύπη ή άλλα αρνητικά συναισθήματα. Πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό; Με την αποδοχή και την αγάπη της μοναδικότητας μας. Ένας άλλος τρόπος είναι με το να αναγνωρίσουμε τα μοναδικά ταλέντα μας. Θυμηθείτε ότι ο κόσμος χρειάζεται τη μοναδικότητα σας. Φανταστείτε, πόσο καλύτερος θα ήταν  ο κόσμος μας, σε συλλογικό επίπεδο, αν ο καθένας από εμάς εξέπεμπε αγάπη και χαρά;