Πώς η συναισθηματική σου ισορροπία επηρεάζει τις σχέσεις σου;

Πώς η συναισθηματική σου ισορροπία επηρεάζει τις σχέσεις σου;

Τι εννοούμε με τον όρο συναισθηματική ισορροπία; Με τον όρο συναισθηματική ισσοροπία αναφερόμαστε στη σταθερότητα των θετικών μας συναισθημάτων. Πιο συγκεκριμένα, είναι όταν διατηρείς την ηρεμία, την πίστη και τη θετικότητα σου, ανεξαρτήτως κάποιων γεγονότων που μπορεί να σε φορτίζουν στη ζωή σου.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ο μέσος όρος των συναισθημάτων  σου είναι θετικός ή αρνητικός; Μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό, παρατηρώντας τις σκέψεις σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα και άνθρωποι που έχουν πολύ καλές σχέσεις, είναι πιθανόν να εξακολουθούν να έχουν σκέψεις ανησυχίας και φόβου γιατί με αυτόν τον τρόπο έχουν μάθει να λειτουργούν.

Τα συναισθήματα σου επηρεάζουν άμεσα τη σχέση σου, διότι διοχετεύονται μέσα σε αυτήν και αν είναι περισσότερο αρνητικά, σίγουρα θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο. Αν για παράδειγμα εκπέμπεις θυμό, τι αντανάκλαση μπορεί να έχει αυτή η ένταση και στη σχέση σου; Αν αναγνωρίσεις τη σημαντικότητα της συναισθηματικής σου ισσοροπίας και ό,τι πηγάζει από εσένα και όχι από εξωτερικούς παράγοντες, καθώς εσύ ορίζεις το πώς θα ερμηνεύεσεις τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή σου, έχεις κάνει μια καλή αρχή! Αναγνώρισε τη δύναμη που έχεις για να ορίζεις τα συναισθήματα σου και επέλεξε από σήμερα κιόλας συνειδητά τα θετικά!