Γιατί να εκφράζεις την αγάπη σου καθημερινά

Γιατί να εκφράζεις την αγάπη σου καθημερινά

Συχνά υποθέτεις ότι ο σύντροφός σου καθώς και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι γνωρίζουν τα συναισθήματα που έχεις για εκείνους. Η αλήθεια είναι όμως ότι καθώς ο χρόνος κυλά και η καθημερινότητα σε παρασύρει στη δίνη των προβλημάτων και των πιέσεων, σε απορροφά σχεδόν ολοκληρωτικά. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες στα αγαπημένα σου πρόσωπα για το αν και πόσο τα αγαπάς. Ακόμα κι αν οι αμφιβολίες αυτές είναι παράλογες μερικές φορές, η αλήθεια είναι ότι και μόνο που υπάρχουν έχουν τη δύναμη να φθείρουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Εκφράζεις την αγάπη σου;

Αυτό λοιπόν που σε πρώτη φάση χρειάζεται να κάνεις είναι να σκεφτείς το εξής: Εσύ πόσο συχνά εκφράζεις την αγάπη σου στο σύντροφό σου και στους αγαπημένους σου ανθρώπους;

Πολλοί άνθρωποι όταν τους ρωτώ μου απαντούν ότι δεν την εκφράζουν προβάλλοντάς μου αυτό το επιχείρημα: “Δεν εκφράζω την αγάπη μου επειδή οι αγαπημένοι μου γνωρίζουν ότι τους αγαπώ. Πολλές φορές, όμως, η αγάπη που νιώθεις μπορεί να είναι προφανής και δεδομένη για εσένα, όμως τα πρόσωπα που αγαπάς έχουν ανάγκη να τους το υπενθυμίσεις με λόγια και πράξεις. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που πρέπει να εκφράζεις την αγάπη σου.

Γιατί πρέπει να δείχνεις την αγάπη σου

Αν εκφράζεις συχνά την αγάπη σου όχι μόνο διώχνεις τις όποιες αμφιβολίες, αλλά επιπλέον ενισχύεις τον δεσμό με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίον αγαπάς.

Πιο συγκεκριμένα έρευνα που έχει γίνει (από τους Walter –Lee 1999), έδειξε ότι οι άνθρωποι έχουν 47% μεγαλύτερη πιθανότητα να νιώσουν κοντά σε ένα μέλος της οικογένειάς τους που εκφράζει συχνά την αγάπη του προς αυτά, από ότι σε ένα άλλο μέλος που την εκφράζει σπάνια.

Τα πρόσωπα που αγαπάς έχουν ανάγκη να τους το υπενθυμίσεις με λόγια και πράξεις.

Βάλε στόχο την αγάπη

Καθημερινά, προσπάθησε να εκφράζεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγάπη σου στους γύρω σου και ιδιαίτερα στα αγαπημένα σου πρόσωπα με τα οποία έχεις πιο στενή σχέση. Παρατήρησε πόσο πιο δυνατή σύνδεση θα νιώσεις με το σύντροφό σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου, τα αδέρφια σου και τους άλλους αγαπημένους σου ανθρώπους. Επίσης θα διαπιστώσεις και κάτι ακόμα. Όσο περισσότερο εκφράζεις την αγάπη σου με αυθεντικό τρόπο, τόσο περισσότερο την ελκύεις στη ζωή σου.

Γι’ αυτό να θυμάσαι: κάθε μέρα είναι μια ιδιαίτερη περίσταση και μια ευκαιρία να εκτιμήσεις το δώρο του να ζεις με αγάπη στη ζωή σου. Κι ένας από τους τρόπους που μπορείς να αξιοποιήσεις το δώρο της αγάπης είναι με την καθημερινή έκφραση της.

Και κάτι ακόμα

Επίτρεψε στον εαυτό σου να εκφράσει το «Σε αγαπώ», με ειλικρίνεια κατάματα και με ανοιχτή διάθεση όχι μόνο στα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό.