Η αυτοπεποίθηση ξεκινά από την παιδική ηλικία

Η αυτοπεποίθηση ξεκινά από την παιδική ηλικία

Από που πηγάζει η αυτοπεποίθηση; Είναι ένα χαρακτηριστικό επίκτητο ή είναι ένα χαρακτηριστικό που καλλιεργείται;  Με τον όρο αυτοπεποίθηση, αναφερόμαστε στην  απόλυτη πίστη στον εαυτό σου και στις ικανότητες σου. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όμως  η αυτοπεποίθηση καλλιεργείται αρχικά κατά την παιδική ηλικία και μέσω των εμπειριών που αποκτά κανείς στη ζωή του.

Ένα παιδί, το οποίο μεγαλώνει με άνευ όρων αγάπη, αποδοχή, ενθάρρυνση και επιβράβευση αποκτά αυτοπεποίθηση που θα το επηρεάζει θετικά σε όλη τη ζωή του, δημιουργώντας του ένα αίσθημα ασφάλειας. Επίσης, το παιδί που έχει λάβει αγάπη, νιώθει μεγαλύτερη αξία για τον εαυτό του, η οποία του προσδίδει αυτοπεποίθηση. Στην περίπτωση όμως που ένα παιδί στερηθεί την αγάπη, θα του δημιουργηθούν περιορισμοί που θα είναι ορατοί μέχρι την ενηλικίωσή του και θα το επηρεάσουν στην μετέπειτα ζωή του. Πιο συγκεκριμένα, θα αντιλαμβάνεται τον εαυτό του με χαμηλή αυτοπεποίθηση και ως συνέπεια  θα εξασφαλίζει λιγότερη  επιτυχία στη ζωή του.

Το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να δώσει κάποιος στο παιδί του είναι η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό του, διότι με αυτόν τον τρόπο θα νιώθει ασφαλές και θα επιλέξει τη δική του πορεία στη ζωή. Όσοι άνθρωποι μεγάλωσαν χωρίς αυτήν την υποστήριξη από τους γονείς τους, αυτό συνέβη διότι οι γονείς τους δεν είχαν την παραπάνω γνώση και έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Έχουν όμως τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθηση τους σήμερα. Ενημερωθείτε για το επόμενο σεμινάριο της αυτοπεποίθησης  στο http://www.minataliaki.com/%cf%83%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b5%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82/