Διατήρησε την ερωτική έλξη στη σχέση σου με 7 βήματα

Διατήρησε την ερωτική έλξη στη σχέση σου με 7 βήματα

Στην εποχή μας καλούμαστε να διατηρήσουμε την ερωτική έλξη στη σχέση μας κυρίως για ευχαρίστηση και σύνδεση με το σύντροφο μας, ενώ παλαιότερα η ερωτική πράξη είχε ως κύριο στόχο την τεκνοποίηση ή αποτελούσε το γυναικείο καθήκον σε ένα γάμο.

Πώς διατηρείται η ερωτική επιθυμία σε μια σχέση ή σε ένα γάμο; Τα κύρια εμπόδια που μας επηρεάζουν είναι η καθημερινότητα, η ρουτίνα και διάφοροι στρεσογενείς παράγοντες όπως τα οικονομικά, θέματα υγείας και άλλα. Ένας άλλος βασικός παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την ερωτική επιθυμία, είναι όταν ο σύντροφος μας χρειάζεται μεγάλη φροντίδα από εμάς. Επίσης, καθώς περνάει ο καιρός σε μια σχέση, δεν νιώθουμε την ίδια έλξη γιατί υπάρχει μεγάλη οικειότητα, οπότε η ανάγκη μας για το άγνωστο, το μυστήριο και μια περιπέτεια δεν καλύπτονται από τη σχέση μας.

Τι μπορείς να κάνεις τότε για να διατηρήσεις την ερωτική έλξη ζωντανή στη σχέση σου;

  1. Καλλιέργησε την αυτοπεποίθηση σου. Όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εκπέμπεις τόσο περισσότερο είσαι πόλος έλξης για το σύντροφο σου. Αν δεν αποτελείς η ίδια τη μεγαλύτερη οπαδό του εαυτού σου, πώς θα σε θαυμάζει ο σύντροφος σου;
  2. Κάλυψε όσο περισσότερο μπορείς μόνη σου τις ανάγκες σου. ¨Όταν νιώθουμε ότι ο άλλος μας έχει “ανάγκη’’, αυτό λειτουργεί αρνητικά στη διατήρηση της ερωτικής έλξης, καθώς καλούμαστε να υιοθετήσουμε το ρόλο του γονέα.
  3. Δραστηριοποιήσου όσο περισσότερο μπορείς, σε θέματα που σου αρέσουν και νιώθεις κινητοποίηση, διότι με αυτόν τον τρόπο λάμπεις στα μάτια του συντρόφου σου.
  4. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, όσο μπορείς περισσότερο, κάνοντας εκπλήξεις στο σύντροφο σου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Παρακολούθησε το σύντροφο σου από απόσταση καθώς ασχολείται με το πάθος του, γιατί αυτό λειτουργεί αφροδισιακά. Παραδείγματος χάριν μπορεί απλά να παρακολουθούμε το σύντροφο μας να κάνει μια συζήτηση και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παρέας. Το κλειδί είναι να βλέπεις το σύντροφο σου με τα μάτια του“θαυμασμού’’.
  6. Δημιούργησε λίγο χρόνο μακριά από το σύντροφο σου. Η απόσταση διεγείρει την ανάγκη μας για το μυστήριο, την περιπέτεια και δημιουργεί έλξη. Καθώς θα επιστρέψεις θα ανανεωθεί η ερωτική επιθυμία. Επίσης, βρες χρόνο για ξεκούραση, έτσι ώστε να έχεις και φυσική ενέργεια.
  7. Επένδυσε σε κοινές δραστηριότητες που σας δίνουν χαρά και γέλιο. Γελάστε μαζί, με την καρδιά σας ,κάνοντας οτιδήποτε σας γεμίζει χαρά.

Η διατήρηση της ερωτικής έλξης είναι εφικτή καθώς εμείς είμαστε σε ισορροπία με τον εαυτό μας και εκπέμπουμε θετικότητα. Καθώς νιώθουμε ότι εξελισσόμαστε, διατηρείται και η ερωτική έλξη στη σχέση μας. Εφαρμόζοντας τις παραπάνω πρακτικές και υιοθετώντας δημιουργικότητα και φαντασία, η ερωτική επιθυμία θα διατηρείται ζωντανή.