Η βασικότερη προυπόθεση μιας ευτυχισμένης σχέσης

Πώς επηρεάζει η προσωπική σου ευτυχία τη σχέση σου;

Για εσένα που συνειδητά επιλέγεις αυτήν την περίδο να δημιουργήσεις μια σχέση αγάπης με προοπτικές, διάβασε για μια πολύ σημαντική προυπόθεση που θα επηρεάσει τη σχέση σου και αυτή η προυπόθεση δεν είναι άλλη από την προσωπική σου ευτυχία.

Καθώς έχεις γνωρίσει κάποιον, στην αρχή της γνωριμίας συνήθως κυριαρχούν ο ενθουσιασμός, το πάθος και η έλξη. Μετά από μερικούς μήνες αν παρατηρήσεις ότι υπάρχει μια αλλαγή σε αυτές τις ιδανικές συνθήκες του πρώτου καιρού και πλέον δεν υπάρχει ο έντονος ενθουσιασμός και η διεκδίκηση, τι μπορεί να έχει συμβεί και να υπάρχει μια διαφορετική ενέργεια στη σχέση σου, την οποία τη χαρακτηρίζει η απάθεια; Αν πάρουμε ως δεδομένο, ότι έχεις κάνει μια συνειδητή επιλογή του συγκεκριμένου συντρόφου, βάσει των αξιών σου και των χαρακτηριστκών που αναζητάς σε αυτόν, τότε αποσαφηνίζεις την κατάσταση ως εξής:

Αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει αυτή η σχέση στη ζωή σου τη δεδομένη περίοδο, πώς θα απαντούσες σε αυτές τις ερωτήσεις;

  • Πόσο χαρούμενη/ος είμαι αυτήν την περίοδο της ζωή μου γενικότερα;
  • Πόσο ικανοποιημένη/ος είμαι με την επαγγελματική μου εξέλιξη;
  • Πώς εξελίσσομαι σε προσωπικό επίπεδο, θέτοντας στόχους και πετυχαίνοντας τους;
  • Πόσο ικανοποιημένη/ος είμαι με τις σχέσεις μου σε κοινωνικό και οικογενειακό επίπεδο;
  • Πόσες δραστηριότητες κάνω που απολαμβάνω;

Σε περίπτωση που απαντήσεις θετικά στις περισσότερες από τις προαναφερόμενες ερωτήσεις, τότε σίγουρα διανύεις μια χαρούμενη περίοδο της ζωής σου και νιώθεις ικανοποίηση. Αυτή η θετική σου ενέργεια και ικανοποίηση θα επηρεάσει πολύ θετικά τη σχέση σου. Αντίστοιχα, θέσε τις ίδιες ερωτήσεις στο σύντροφο σου ή μπορείς να απαντήσεις εσύ για αυτόν παρατηρόντας τον και θα καταλάβεις πώς επηρεάζει η δική του ενέργεια, τη σχέση σας. Για αυτό, όταν θέλεις να δημιουργήσεις μια σχέση αγάπης, φροντίζεις πρώτα την προσωπική σου ευτυχία και μετά αξιολογείς τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει ή που σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε σχέση, χρησιμοποιώντας τις παραπάνω ερωτήσεις!