Τι κρατάει την αγάπη μακρυά σου

Τι κρατάει την Αγάπη μακριά σου;

Ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε μια υγιή σχέση, γεμάτη αγάπη, εμπιστοσύνη, έρωτα, αποδοχή, χαρά, επικοινωνία και τελικά καταλήγεις να μετράς αποτυχημένα ραντεβού και αδιέξοδες σχέσεις;

Αυτό συμβαίνει διότι αναζητάς σε κάποιον άλλο άνθρωπο αξίες, τις οποίες χρειάζεται καθημερινά από μόνη σου να τις βιώνεις. Οι αξίες που αναζητάς από κάποιον άλλο είναι οι παρακάτω:

  • Αγάπη
  • Αποδοχή
  • Ασφάλεια
  • Επιβεβαίωση
  • Σημαντικότητα
  • Ολοκλήρωση
  • Ευτυχία

Η αγάπη, η αποδοχή, η ασφάλεια και η σημαντικότητα αποτελούν κάποιες από τις βασικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Φαντάζεσαι να περιμένεις από κάποιον άλλο άνθρωπο να σου καλύψει τις παραπάνω ανάγκες; Αυτό σημαίνει ότι εκπέμπεις έλλειψη των παραπάνω αναγκών και σίγουρα νιώθοντας έτσι, δεν θα έλξεις τον ιδανικό σου σύντροφο.

Από σήμερα, αντί να έχεις αυτήν την ασυνείδητη και εγγυημένη συνταγή αποτυχίας ψάχνοντας μια σχέση όντας η ίδια ελλειπής, με πιθανότητες να έλξεις μόνο το αντίστοιχο δηλαδή μια “ελλειπή σχέση”, υιοθέτησε μια νέα ενδυναμωτική νοοτροπία η οποία σου υποδεικνύει ότι, “Κάθε ημέρα και με κάθε τρόπο είμαι ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη”. Για να υποστηρίξεις τη νέα σου θετική νοοτροπία, κάνε στον εαυτό σου έξυπνες ερωτήσεις, όπως;

  1. Πότε νιώθω αγάπη στη ζωή μου;
  2. Πώς μπορώ να έχω περισσότερη αγάπη, αποδοχή και ευτυχία στη ζωή μου;
  3. Πότε νιώθω σημαντική;
  4. Πότε νιώθω χαρούμενη;
  5. Πότε νιώθω ολοκληρωμένη;

Οι απάντήσεις σου χρειάζεται να μη συμπεριλαμβάνουν την παρουσία ενός συντρόφου και φυσικά να τις κάνεις πράξεις. Καλλιέργησε όλες τις παραπάνω απαντήσεις και πολύ σύντομα θα νιώθεις συναισθηματικά “πλήρης”. Απόλαυσε τις σταγόνες χαράς που κρύβει κάθε στιγμή και να θυμάσαι ότι “η ευτυχία είναι επιλογή”!