Τι είναι το Life Coaching;

Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο συνεργάζονται με ένα Coach και ο λόγος είναι ότι το Life Coaching είναι μαγικά αποτελεσματικό!!! Το Life Coaching είναι μια δυναμική διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης, μέσα από την οποία επιτυγχάνεις τους στόχους σου προσωπικούς και επαγγελματικούς,με βάση τις αξίες σου, τις προτιμήσεις και τη μοναδικότητα σου. Τα αποτελέσματα του είναι χειροπιαστά και μετρήσιμα, βοηθώντας τους ενδιαφερομένους να συνειδητοποιήσουν “πώς είναι η ζωή τους σήμερα”, με γνώμονα την προσωπικότητα τους και “πώς θέλουν να διαμορφώσουν τη ζωή τους στο μέλλον”. Η πρακτική του Life Coaching απευθύνεται σε υγιείς ψυχικά ανθρώπους.

Διαφέρει από τη συμβουλευτική, την θεραπεία, το mentoring και την παροχή συμβουλών, διότι εστιάζεται στο μέλλον χωρίς να εισέρχεται σε βάθος στα γεγονότα του παρελθόντος και επίσης η εξεύρεση των απαντήσεων προέρχεται από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους. Ο Coach υιοθετεί τη Σωκρατική μέθοδο και διατυπώνει μια σειρά ερωτήσεων, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να ανακαλύψει τα δικά του βήματα και τις δικές του απαντήσεις, αναγνωρίζοντας την αρχή ότι “ο καθένας από εμάς, είναι σοφότερος για τον εαυτό του”.

Σε συνεργασία με τον προσωπικό σου Coach, θα σχεδιάσεις τη ζωή που θέλεις, δημιουργώντας απεριόριστες δυνατότητες, συνδέοντας τον σκοπό σου και το πάθος σου με εξωτερικούς στόχους, που θα σου επιφέρουν τη ζωή που ονειρεύεσαι και θέλεις.

Ποια είναι τα οφέλη του Life Coaching;

Το Life Coaching θα σε βοηθήσει να:

  • ανακαλύψεις τη μοναδικότητά σου
  • αγαπήσεις και να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι
  • ανακαλύψεις τις δυνατότητες σου και να τις εξυψώσεις
  • αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου και τον κόσμο γύρω σου με θετικότερο τρόπο
  • αποσαφηνίσεις τι πραγματικά θέλεις σε όλους τους τομείς της ζωή σου
  • δημιουργήσεις τη ζωή που θέλεις επιτυγχάνοντας τους στόχους σου
  • έρθεις πιο κοντά στο πυρήνα σου “ποιος πραγματικά είσαι”
  • υιοθετήσεις ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων και συμπεριφορών που θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σου
  • είσαι ήρεμος, υγιής και δυνατός

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία του Life Coaching;

Ετοιμότητα

Πόσο έτοιμος είσαι να κάνεις αυτό το σημαντικό βήμα και να αλλάξεις τη ζωή σου; Είσαι διαθέσιμος να αφήσεις πίσω σου τις παλιές συνήθειες που δεν σε εξυπηρετούν πια και δεν σου επέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να δημιουργήσεις νέες στρατηγικές σε συνεργασία με τον προσωπικό coach σου, για να πετύχεις τους στόχους σου;

Δέσμευση

Όπως όλες οι αλλαγές και οι αποφάσεις προϋποθέτουν μια μορφή δέσμευσης, το ίδιο ισχύει και στο coaching. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση καθώς η υπηρεσία του Life Coaching είναι διαθέσιμη και μέσω skype ή facetime.
Μέχρι σήμερα ο εγκέφαλός σου λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο για τόσα χρόνια, έχοντας υιοθετήσει αυτόματες λειτουργίες στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Ως εκ τούτου, χρειάζεται δέσμευση για να αλλάξεις τον παλιό σου προγραμματισμό και να υιοθετήσεις ένα νέο θετικότερο, που θα σε οδηγήσει στην επίτευξη των στόχων σου. Το ίδιο πρότυπο ισχύει και με διατροφή. Όταν θέλεις να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, χρειάζεται να δεσμευτείς για να καθιερώσεις και να διατηρήσεις τις νέες σου διατροφικές συνήθειες.

Αποφασιστικότητα

Πόσο αποφασισμένος είσαι να αλλάξεις και να πετύχεις τους στόχους σου; Σε μια κλίμακα από το (1-10) όπου 1 είναι το ελάχιστο και 10 το μέγιστο, η αποφασιστικότητά σου να πετύχεις τους στόχους σου χρειάζεται να είναι ένα αδιαπραγμάτευτο 10!

Όταν επιλέξεις να συνεργαστείς με έναν coach, κάποια σημαντικά πράγματα που θα ήθελες να λάβεις υπόψη σου είναι τα παρακάτω:

Πιστοποίηση. To coaching είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί πολύ συγκεκριμένες, δεξιότητες και πρότυπα συμπεριφοράς, τα οποία διδάσκονται από πιστοποιημένα πανεπιστήμια. Θα συνεργαζόσουνα ποτέ με ένα ψυχολόγο χωρίς πτυχίο; Επέλεξε τον προσωπικό σου coach με βάση την πιστοποίηση του και το φορέα που είναι πιστοποιημένος.

Αληθινές μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί με τον coach. Το να έχεις στη διάθεση σου έγκυρες αναφορές και μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί με τον Coach που θα επιλέξεις, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα του Coach.

“Σύμπνοια με τον Coach” Το να υπάρχει η κατάλληλη χημεία με τον Coach είναι ένας καταλυτικός παράγοντας, γιατί έτσι θα αναπτυχθεί μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, στον επαγγελματισμό, στην οικειότητα, την ακεραιότητα, την κατανόηση και την αποδοχή, συστατικά τα οποία θα εξυψώσουν την αποτελεσματικότητα των συνεδριών σου.

Οι Συνεδρίες Coaching διαρκούν περίπου 60 λεπτά και η ιδανική τους συχνότητα είναι εβδομαδιαία.

Ανακαλύψτε την αποτελεσματικότητα του Coaching μέσω μίας δωρεάν συνεδρίας με την Coach Μήνα Ταλιάκη.